ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΑΠΌ 19. Στο 23. Οκτώβριος Dream Team στο Δημαρχείο και πάλι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις μουσικής Sombor, το δημοφιλές Somus, θα πραγματοποιηθούν φέτος από το 19ο. στο 23. τον Οκτώβριο, και θα ανοίξουν την Πέμπτη, με συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου, ο διάσημος Σλοβένος κλαρινέτιστας Μάτε Μπεκάβατς, ο οποίος έρχεται στο Σόμπορ με, όπως τους αποκάλεσε ο ίδιος, την “ομάδα των ονείρων”.

Εκτός από τον Bekavac, δηλαδή, ο σχηματισμός του θαλάμου, ο οποίος θα παρουσιαστεί από τα έργα των Dohnagni, Bartok και Brahms, θα αποτελείται από τον Ιρλανδό βιολονίστα Meyrid Hickey, τον βιολιστή από τις ΗΠΑ William Hagen, τον συμπατριώτη του, βιολιστή Nathalie Laurent και τον Ιταλό βιολονίστα Paolo banomini. Δύο νύχτες αργότερα, αυτοί οι σπουδαίοι μουσικοί θα ενωθούν με τον διάσημο Γάλλο διπλό μπασίστα Lorraine Campette, τον παγκοσμίου φήμης φαγκουνίστα Sergio Azolini και τον Γερμανό hornist Christian käcenberg, στο Sepstet in EP major του Ludwig van Beethoven και το οκτάτο Schubert στο EF major.

Μεταξύ αυτών των δύο προγραμμάτων, οι οπαδοί της μουσικής τέχνης στο Σόμπορ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν διάσημους σολίστ του Ζάγκρεμπ. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Sreten Krstic, οι σολίστες θα ερμηνεύσουν τις “μεταμορφώσεις” του Richard Strauss, καθώς και το Κοντσέρτο για πιάνο Νο 11 του Mozart σε EF major, όπου ο πιανίστας Mihajlo Zurkovic θα τους συνοδεύσει στη σκηνή. Την Κυριακή, 22. τον Οκτώβριο, τα έργα των Mozart, Mahler και Shostakovich θα εκτελεστούν από το κουαρτέτο του φεστιβάλ, αποτελούμενο από καθηγητές της Ακαδημίας Τεχνών του Νόβι Σαντ, για την περίσταση αυτή ονομάζεται “Τρία, Τέσσερα, (Novi) Sad”, και γίνεται από τον βιολιστή Robert Lakatos, τον βιολιστή Jožef bisak, τον βιολοντσέλο Marko Miletić και τον πιανίστα Mihajlo Zurković.

Και, στο τέλος του Somus, ένα άλλο πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το partner festival, το Novi Sad Music festivals: στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου, το έργο “Makedonisimo” θα παρουσιαστεί από τον Μακεδόνα πιανίστα Simon Trpčeski, με τον οποίο η “χαρούμενη μουσική” της πατρίδας του παίζεται από τον κλαρινετίστα Hidan Mamudov, τον βιολιστή Aleksandar krapovsky, τον βιολοντσέλο Alexander Somov και τον κρουστά Vlatko Nushev.

– Μιλώντας με ξένους συναδέλφους-διοργανωτές φεστιβάλ και μουσικούς για το φετινό πρόγραμμα, 11. Somus, κάθε φορά που πήρα ένα σχόλιο για την εξαιρετική ποιότητα των ερμηνευτών και το έργο που πρέπει να εκτελεστεί και πόσο πλούσιο είναι για ένα τόσο μικρό μέρος όπως το Sombor. Επειδή για μουσικούς όπως ο Sergio Azolini, ο will Hagen, ο Mejrid Hickey, η Natalie Loran, η Lorraine Campet, ο Simon Trpčeski ή οι διάσημοι σολίστες του Ζάγκρεμπ και ο Sreten Krstic, κάθε σοβαρό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής θα αγωνιζόταν – ο πρώτος άνθρωπος του φεστιβάλ Mihajlo Zurković λέει για το “Dnevnik”.

Όταν αναφέρει σολίστ του Ζάγκρεμπ, η παράσταση στο Σόμπορ, και πριν από αυτό στο Νόβι Σαντ και το Βελιγράδι, είναι ένα σημαντικό μέρος της σεζόν που το σύνολο γιορτάζει 70 χρόνια δραστηριότητας. Εκτός από πολλές συναυλίες, ο χρόνος αυτός περιλαμβάνει επίσης την προετοιμασία μιας μονογραφίας, η οποία θα πρέπει να προστεθεί στην έκθεση για αυτό το διάσημο σύνολο δωματίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της πόλης του Ζάγκρεμπ τον Δεκέμβριο του 2019. Ένα σημαντικό μέρος του εορτασμού των 70 χρόνων εργασίας είναι η φετινή παράσταση στα μουσικά φεστιβάλ του Νόβι Σαντ και ένα είδος κορώνας της εποχής του Ιωβηλαίου θα είναι μια συναυλία στην αίθουσα Ζάγκρεμπ Λισίνσκι, 24 ετών. Φεβρουάριος, στο οποίο ο διάσημος βιολιστής Julian Rahlin θα εμφανιστεί μαζί με το σύνολο.

Υπάρχει επίσης μια συναυλία, 5. Ιανουάριος, την ημέρα που ήταν το 1954. Οι σολίστες του Ζάγκρεμπ έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση – μας αποκαλύπτει ο διάσημος βιολιστής μας Sreten Krstic, ο οποίος ηγείται ενός από τα πιο αναγνωρισμένα σύνολα δωματίου σε αυτήν την περιοχή για περισσότερο από μιάμιση δεκαετία. – Και άλλες παραστάσεις στην εποχή του Ιωβηλαίου, όπως οι υπερπληρωμές, θα έχουν μια συγκεκριμένη εορταστική νότα, για να κάνουν τα προγράμματα όσο το δυνατόν πιο ελκυστικά, αν και προσπαθούμε να είμαστε ενδιαφέροντες – τελικά, τα προετοιμάζω (γέλια)… Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον και στο Sombor…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP