Ο Salman Rushdie θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο για την επίθεση με μαχαίρι την άνοιξη του 2024. έτος

Παρίσι: ο Αμερικανο-Βρετανός συγγραφέας Salman Rushdie θα δημοσιεύσει την άνοιξη του 2024. ένα βιβλίο για μια επίθεση με μαχαίρι που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή το καλοκαίρι του 2022. σε απάντηση στο “βία μέσω της τέχνης”, ο εκδότης του Penguin Random House δημοσίευσε.

“Είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για μένα, ένας τρόπος να συμβιβαστώ με αυτό που συνέβη και να ανταποκριθώ στη βία μέσω της τέχνης”, δήλωσε ο 76χρονος Ινδός συγγραφέας, μια εικόνα της ελευθερίας της έκφρασης στη Δύση.

Το βιβλίο θα εκδοθεί στις 16. Απρίλιος 2024. σε περισσότερες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, πρόσθεσε ο εκδότης.

Ο γκαλιμάρ ανακοίνωσε μια γαλλική έκδοση για 18. Απρίλιος 2024. χρόνια, ενώ τα μυθιστορήματά του έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευθεί ως επί το πλείστον από το Νόμο του Δικαστηρίου στη Γαλλία.

Σαλμάν Ρούσντι, που ζει από το 1989. το έτος που απειλήθηκε με θάνατο από φετβά που εξέδωσε το Ιράν, μετά τη δημοσίευση του βιβλίου “οι σατανικοί στίχοι”, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις 12. Αύγουστος 2022. στη Νέα Υόρκη στο Συνέδριο για την καλλιτεχνική ελευθερία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν νεαρό Λιβανέζο Αμερικανό ύποπτο ότι ήταν υποστηρικτής του σιιτικού Ιράν.

Σοβαρά τραυματισμένος, ο συγγραφέας έχασε την όραση από το ένα μάτι σε αυτή την επίθεση και είπε ότι είχε μεγάλη δυσκολία να γράψει έξι μήνες μετά το γεγονός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP