Μπρνάμπιτς για Ράμα: δεν μπορώ να πω αντίο σε κάποιον που ζητά κυρώσεις

Τίρανα: η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε σήμερα στα Τίρανα, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της διαδικασίας του Βερολίνου, ότι δεν γνωρίζει γιατί ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στη Σερβία, εκτιμώντας ότι αυτό δεν συμβαδίζει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, ούτε με αυτό που γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ανοιχτά Βαλκάνια”.

Δημοσιογράφοι στα Τίρανα σημείωσαν ότι ο Μπρνάμπιτς είχε έναν ψυχρό και πρωτόκολλο χαιρετισμό με τον Ράμα και ο Μπρνάμπιτς απάντησε ότι αισθάνθηκε έτσι και ότι δεν μπορούσε να πει ένα πιο εγκάρδιο αντίο στον άνθρωπο που, όπως είπε, ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στη Σερβία.

“Ελπίζω ότι θα μιλήσουμε περισσότερο γι’ αυτό σήμερα και μιλήσαμε λίγο για να το διευκρινίσουμε. Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Αλβανία, όπως και με όλους στην περιοχή. Ποτέ δεν είσαι απλώς πολιτικός, μερικές φορές είσαι άντρας. Και έτσι νιώθω. Δεν είμαι ευτυχής, Δεν ξέρω γιατί το έκανε, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, δεν είναι σύμφωνο με τις σχέσεις καλής γειτονίας ή σύμφωνα με τη δεκαετία του εξήντα εργαζόμαστε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανοιχτών Βαλκανίων”, δήλωσε ο Μπρνάμπιτς.

Επισήμανε ότι η Σερβία δεν έχει κάνει τίποτα για να καλέσει κανέναν και να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις.

“Δεν καταλαβαίνω τη χειρονομία του, έτσι νιώθω, δεν μπορώ να το βοηθήσω. Δεν πρέπει να ληφθεί προσωπικά. Είμαι εδώ, μιλήσαμε, θα μιλήσουμε περισσότερο. Είμαι πάντα ανοιχτός στις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους αλβανικούς θεσμούς και να συνεχίσω να υλοποιώ τα έργα που έχουμε θέσει να υλοποιήσουμε”, δήλωσε ο Μπρνάμπιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP