Ο Βούτσιτς φτάνει στο Πεκίνο. σημαντικές συμφωνίες υπογράφονται στο τραπέζι και το “smiley” και ο αυτοκινητόδρομος Βελιγράδι-Zrenjanin

Η σερβική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμμετέχει στο τρίτο Φόρουμ της πρωτοβουλίας “ζώνη και Δρόμος”, το οποίο ξεκινά αύριο στο Πεκίνο και διαρκεί δύο ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Βούτσιτς, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, θα υπογραφούν τρία στρατηγικά έγγραφα για τη συνεργασία, ένα από τα οποία είναι η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με τη χώρα αυτή, η οποία, όπως λέει, είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητης σημασίας για τη χώρα μας.

Υπογράφουμε επίσης μια στρατηγική συμφωνία για κοινή δράση και δράσεις της οικονομίας, των υποδομών μεταφορών και άλλων σημαντικών πραγμάτων, καθώς και ένα άλλο πολύ σημαντικό έγγραφο σχετικά με την εκκαθάριση του γιουάν. Ο Βούτσιτς είπε ότι η Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών θα ανοίξει πολλές πόρτες για τα γεωργικά μας προϊόντα καθώς και για τη βιομηχανία κρασιού μας.

Ανακοίνωσε ότι με την ευκαιρία αυτή θα υπογραφούν δύο μεγάλες συμβάσεις για δρόμους για τη χαρά των ανθρώπων στη Βοϊβοντίνα. Το ένα θα είναι για το λεγόμενο” smajli ” των Bački Breg, Sombor, Kula, Vrbas, Srbobran, Becej, Novi Becej, Kikinda και Crnja, και το άλλο θα πρέπει να είναι ο αυτοκινητόδρομος Βελιγράδι-Zrenjanin – Novi Sad. “Ας κάνουμε ξανά αυτό το ακανόνιστο τρίγωνο μεταξύ Βελιγραδίου, Ιντζίγια, Νόβι Σαντ και Βελιγραδίου”, εξήγησε ο πρόεδρος.

Λι μινγκ: αληθινή φιλία χάλυβα
Ο Κινέζος πρέσβης λι μινγκ δήλωσε ότι είχε ήδη αισθανθεί πλήρως τη φιλία και τη συμπάθεια της κυβέρνησης και του λαού της Σερβίας.

“Υπάρχει μια αληθινή ατσάλινη φιλία μεταξύ Κίνας και Σερβίας και τα έθνη μας είναι αληθινοί φίλοι και εταίροι. Πιστεύω ότι οι φιλικές μας σχέσεις βασίζονται σε τρεις πυλώνες. Η πρώτη είναι η στρατηγική ηγεσία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών, η οποία είναι η πιο σημαντική δύναμη που μας κινεί προς τα εμπρός. Το δεύτερο είναι ένα βαθύ θεμέλιο για την οικονομική και εμπορική συνεργασία. Τα πολυάριθμα έργα που υλοποιήθηκαν από κινεζικές εταιρείες στη Σερβία όχι μόνο έφεραν απτά οφέλη στους λαούς μας, αλλά έχουν γίνει πρότυπο για ίση αμοιβαία μεταχείριση και κοινή νίκη στις διακρατικές σχέσεις. Η τρίτη είναι η πολιτιστική ανταλλαγή – είπε ο Πρέσβης, τονίζοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο, το Βελιγράδι και το Πεκίνο σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του άλλου και κατανοούν και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον σε θέματα ζωτικού ενδιαφέροντος, και ότι σε αυτή τη βάση πρέπει να εμβαθύνουμε περαιτέρω την πολιτική τους εμπιστοσύνη.

Ο νεοδιορισθείς Πρέσβης της Κίνας στο Βελιγράδι, λι μινγκ, επισημαίνει ότι η Κίνα και η Σερβία πρέπει να ενωθούν, να μάθουν η μία από την άλλη, υπό την ηγεσία της πρωτοβουλίας Belt and Road, για να προωθήσουν την ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης και να αποτελέσουν παράδειγμα για διακρατικές σχέσεις. “Πιστεύω ότι οι κοινές προσπάθειες και των δύο πλευρών, και όσο εμμένουμε στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και του αμοιβαίου οφέλους, οι σχέσεις μας σίγουρα θα οδηγήσουν σε ένα λαμπρότερο μέλλον”, είπε.

Η Σερβία είναι σημαντικός εταίρος της πρωτοβουλίας “ζώνη και Δρόμος”, η οποία εμπνεύστηκε από τον αρχαίο δρόμο του Μεταξιού και είναι μεταξύ των πρώτων υπογραφόντων της συμφωνίας συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας συμμετέχει επίσης στη φετινή συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιείται υπό το φως της δεκαετούς επετείου της πρωτοβουλίας Belt and Road, στην οποία θα εμφανιστούν αξιωματούχοι από περισσότερες από 130 χώρες και 30 διεθνείς οργανισμούς.

Η χώρα μας συμμετέχει στο τρίτο φόρουμ υπό το φως της δεκαετούς επετείου της πρωτοβουλίας Belt and Road, όπου θα εμφανιστούν αξιωματούχοι από περισσότερες από 130 χώρες και 30 διεθνείς οργανισμούς.
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα εκφωνήσει εισαγωγική ομιλία σε φόρουμ στο οποίο θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση των προέδρων της Σερβίας και της Κίνας. Μεταξύ των αξιωματούχων στο φόρουμ θα είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, οι πρόεδροι της Αιγύπτου Ελ-Σίσι, ο Σεΐχης των ΗΑΕ Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, αξιωματούχοι της Γαλλίας, της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν…

Ανακοινώθηκαν τρία Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για τη συνδεσιμότητα, την πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία. Θα πραγματοποιηθούν επίσης έξι θεματικά σεμινάρια για το ομαλό εμπόριο, την πνευματική σύνδεση, την ανταλλαγή μεταξύ επαγγελματικών ιδρυμάτων, τον καθαρό δρόμο του Μεταξιού, την τοπική και θαλάσσια συνεργασία. Στο περιθώριο, όπως αναμενόταν, θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη επιχειρηματιών.

Ο Πρέσβης λι μινγκ αναμένει ότι η συμμετοχή του προέδρου της Σερβίας στο τρίτο φόρουμ Διεθνούς Συνεργασίας “ζώνη και Δρόμος”, καθώς και στα δύο προηγούμενα, θα αυξήσει τις σχέσεις Κίνας-Σερβίας σε νέο επίπεδο. Ταξίδεψε επίσης στο Πεκίνο για να είναι με τη σερβική αντιπροσωπεία και να κάνει την παραμονή της, όπως λέει, επιτυχημένη σε όλες τις πτυχές. Πέρυσι, η Σερβία πέτυχε εξωτερικό εμπόριο με την Κίνα αξίας άνω των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων και κινεζικές εταιρείες συμμετέχουν σε έργα υποδομής και ενέργειας στη χώρα μας. Ένα από τα σημαντικότερα έργα είναι η κατασκευή σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας από το Βελιγράδι στη Βουδαπέστη, η οποία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσω της Σερβίας έως το 2024 και μέσω της Ουγγαρίας το 2025. χρόνια.

“Πιστεύω ότι οι δύο πλευρές μας θα καταλήξουν σε νέα συναίνεση και νέα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς”, δήλωσε ο λι μινγκ. Ο Πρέσβης προσθέτει ότι, αν και μόλις έφτασε στη Σερβία, μέσω εντατικών επισκέψεων ευγένειας στην ηγεσία και τους υπουργούς του κράτους, καθώς και μέσω επισκέψεων σε κινεζικές εταιρείες τις τελευταίες δέκα ημέρες, έχει αποκτήσει βαθιά εντύπωση ότι η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας απολαμβάνει στέρεες βάσεις και τεράστιες δυνατότητες.

Θα είναι μια καλή συζήτηση στο Πεκίνο.
Η αντιπροσωπεία, στην οποία σχεδόν το ήμισυ της ομάδας είναι από τη Nemanja, περιλαμβάνει επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Milos Vučević.

Θα πάω στην Κίνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα είναι μια καλή συζήτηση στο Πεκίνο. Θα υπάρχει πάντα μια συζήτηση για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία. Η Κίνα είναι πολύ σωστή σε αυτό. Φυσικά, δεν είναι εύκολο σε αυτό το γεωπολιτικό τμήμα χαρτών να συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, δεν είναι εύκολο να το εφαρμόσουμε μέχρι το τέλος. Αλλά κάθε μέρα σημειώνουμε καλή πρόοδο όσον αφορά αυτό – υπογράμμισε ο Vučević.

Πρέπει να ενισχύσουμε τη διακυβερνητική συνεργασία και να δώσουμε νέα ώθηση στις πολιτικές επικοινωνίες. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι νέες συνομιλίες και οι προσπάθειες σχετικά με την ελευθέρωση και τη διευκόλυνση του εμπορίου. Η κινεζική πλευρά δεσμεύεται για κοινή νίκη, ισότητα και διαφάνεια, η οποία μπορεί να είναι πλήρως το πνεύμα της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Σερβίας – σημείωσε.

Σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, οι δύο χώρες απολαμβάνουν τεράστιες δυνατότητες και λαμπρό μέλλον. Πρέπει να επεκτείνουμε τη συνεργασία σε τομείς όπως η νέα ενέργεια, η πράσινη οικονομία, η ψηφιακή καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη – τόνισε ο Πρέσβης, σημειώνοντας ότι πολλές όμορφες ιστορίες έχουν καταγραφεί σε πολιτιστικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP