Ο υπουργός Οικονομίας Τσβέτκοβιτς σε στρογγυλή τράπεζα με ελβετικές εταιρείες, εδώ είναι τα βασικά μηνύματα

Ο υπουργός Οικονομίας Σλόμπονταν Τσβέτκοβιτς συμμετείχε σήμερα σε στρογγυλή τράπεζα με την ελβετική επιχειρηματική κοινότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ελβετίας στο Βελιγράδι και το Ελβετο-Σερβικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο υπουργός Τσβέτκοβιτς, από την αρχή, τόνισε τη σημασία της παρουσίας ελβετικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

– Σήμερα, μερικές από τις πιο σημαντικές ελβετικές εταιρείες είναι παρόντες εδώ, οι οποίες αποτελούν ένα μέρος του οικονομικού συστήματος της Σερβίας, αποδεικνύοντας ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον τόσο για ξένες επενδύσεις όσο και για εγχώριες ιδέες – δήλωσε ο Υπουργός Τσβέτκοβιτς.

“Ως Υπουργός Οικονομίας, έχω Βαθύ καθήκον να προωθήσω την οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργήσω νέες θέσεις εργασίας και να διασφαλίσω την ευημερία των πολιτών μας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την ευθύνη, έχουμε ξεκινήσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον με την απλούστευση των κανονισμών, τη μείωση του διοικητικού φόρτου και τη βελτίωση του συνολικού επενδυτικού κλίματος – τόνισε ο Υπουργός Τσβέτκοβιτς, προσθέτοντας ότι η Δημοκρατία της Σερβίας έχει κάνει εξαιρετικά βήματα προς την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.

Ο Πρέσβης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Urs Schmid, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι εισροές, για την περίοδο από το 2010. το έτος τελειώνει με το πρώτο τρίμηνο του 2023. χρόνια, με βάση την ελβετική
οι κάτοικοι της Δημοκρατίας της Σερβίας ανήλθαν σε περίπου 2,15 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας την Ελβετία σε 6. θέση μεταξύ των χωρών με τις μεγαλύτερες καθαρές επενδύσεις μη κατοίκων στη Σερβία κατά την προαναφερθείσα περίοδο.

“Η Σερβία είναι σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, μια οικονομικά και οικονομικά σταθερή χώρα, όπου η ανεργία είναι κάτω από το 10% και μειώνεται συνεχώς”, δήλωσε ο Υπουργός Τσβέτκοβιτς.

“Οι οικονομίες των χωρών μας πλησιάζουν τόσο στο εμπόριο όσο και στις επενδύσεις. Οι σερβικές εταιρείες εξήγαγαν περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και της πληροφορικής. Η Ελβετία, με την παγκόσμια φήμη της για την αριστεία στον τομέα των οικονομικών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, είναι ένας φυσικός εταίρος για τη Σερβία και παραδοσιακά υπάρχει καλή επιχειρηματική συνεργασία με φιλικούς δεσμούς, καθώς και η επιθυμία για βελτίωση της Οικονομικής Συνεργασίας-δήλωσε ο υπουργός Τσβέτκοβιτς.

Ο υπουργός Τσβέτκοβιτς επεσήμανε ότι η Σερβία είναι μάρτυρας σημαντικής ανάπτυξης σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της πληροφορικής, της Γεωργίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της παραγωγής.

Οι ελβετικές εταιρείες, γνωστές για το μεγάλο καινοτόμο πνεύμα και την ποιότητά τους, είναι σε καλή θέση να διερευνήσουν ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς. Ομοίως, οι σερβικές εταιρείες μπορούν να μάθουν από την ελβετική τεχνογνωσία και πόρους – τόνισε ο Υπουργός Τσβέτκοβιτς.

“Έχουμε μια μεγάλη Σερβική διασπορά στην Ελβετία και προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας, δείχνοντας ενότητα υποστηρίζοντας ότι οι Ελβετοί εταίροι αυξάνουν τις επενδύσεις στη χώρα μας”, πρόσθεσε ο υπουργός.

– Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους Ελβετούς επενδυτές στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους προθέσεων, τόσο στη διαδικασία υλοποίησης των επενδυτικών τους σχεδίων, όσο και στην προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων των επενδυτών. Το Υπουργείο Οικονομίας αντιπροσωπεύει έναν αξιόπιστο εταίρο και είμαι πεπεισμένος ότι η εξαιρετική διμερής συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Ελβετίας θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα – κατέληξε ο Τσβέτκοβιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP