Μετά την Αγία Πετρούπολη, βρήκαν μια όαση στο Σρέμσκι Καρλόβτσι, οι Ρώσοι εγκαταστάθηκαν κάτω από τη Ρωσική Γκόρα.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, η αίθουσα του γυμνασίου του Κάρλοβατς επαναλήφθηκε από άριες όπερας και άλλες συνθέσεις που ερμήνευσαν το παντρεμένο και μουσικό ζευγάρι Εκατερίνα και Βίκτορ Σαποβάλοφ από τη Ρωσία με συνοδεία πιάνου του συμπατριώτη τους Ντμίτρι Κόσοφ.

Ήταν η πρώτη τους συναυλία μαζί στο Sremski Karlovci, όπου μετακόμισαν λιγότερο από ένα χρόνο πριν.

Από την άφιξή τους παρακολούθησαν συναυλίες στην αίθουσα γυμνασίου και λέει ότι ο Βίκτωρ, ευχαριστημένος με την ακουστική, περίμενε την ευκαιρία να τραγουδήσει εκεί. Και τραγούδησαν στο κλείσιμο του Διεθνούς Φεστιβάλ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Multimost fest”.

– Στη Σερβία, αυτή είναι η πρώτη μας παράσταση-λέει ο Σαποβάλοφ και προσθέτει ότι έχει εμφανιστεί αρκετές φορές με τη χορωδία “Άγιος Συμεών Μπογκοπρίμακ” στο Μοναστήρι των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Κάρλοβτσι. – Ως σολίστ, η Ekaterina τραγούδησε για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο από τότε που εκτελέσαμε για πρώτη φορά το ισπανικό μουσικό πρόγραμμα στη Σερβία, το οποίο ετοιμάσαμε πριν από δύο χρόνια στη Ρωσία, αλλά για πρώτη φορά στο Karlovci.

Εντάχθηκαν σε μια αυξανόμενη ομάδα Ρώσων που τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκαν στο Κάρλοβτσι, κάποτε καταφύγιο λευκών Ρώσων, που προέρχονταν από την Αγία Πετρούπολη, όπου η ρωσική τους ρωσική καριέρα τους πήρε από τα Ουράλια. Γεννήθηκε στο Κούργκαν και η σύζυγός του στο Γεκατρίνμπουργκ, όπου ο Βίκτορ τελείωσε το Κρατικό Ωδείο ως πιανίστας. Το τρίτο έτος του 2007. άρχισε να δουλεύει στην Όπερα. Μετά το Ωδείο, έμεινε για δύο ακόμη χρόνια στο Εκατερίνμπουργκ, όπου η Εκατερίνα ολοκλήρωσε για πρώτη φορά την Παιδαγωγική Ακαδημία στην ίδια πόλη και στη συνέχεια το ωδείο για σόλο τραγούδι και έκανε όπερες. Τα δίδυμα Μιχαήλ και Αντρέι γεννήθηκαν εκεί, έτσι συνέχισαν τη ζωή και την καριέρα τους στο Περμ, όπου άρχισαν να εργάζονται μαζί στη χορωδία “music Aeterna” με διευθυντή τον Θεόδωρο Κουρέντζη.

– Είναι μια παγκοσμίου φήμης συλλογικότητα, που δραστηριοποιείται στην ΕΕ, αλλά και στη Ρωσία. Είχαν πολλές παραστάσεις όπερας, συναυλίες, περιηγήσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ισπανία, την Ελβετία… Έπαιξα με αυτή τη χορωδία για δέκα χρόνια και την Εκατερίνα για δύο, μέχρι το 2019. μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη-περιγράφει το ταξίδι του και της συζύγου του στον Βίκτορ.

Από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ζουν στο Kalrovci, πρώτα ήρθε με έναν συνάδελφο Kosov, και στη συνέχεια η σύζυγός του ενώθηκε με τους τρεις γιους τους Mihailo, Andrej και Viceslav.

“Μια ευτυχισμένη σύμπτωση μας έφερε στο Κάρλοβτσι, αν και τώρα ξέρω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο”, λέει ο Βίκτορ. – Έψαχνα για ένα διαμέρισμα με τον Ντμίτρι στο Νόβι Σαντ, αλλά το ακύρωσαν για εμάς, οπότε κατευθυνόμαστε στο πρακτορείο αναζητώντας ένα άλλο. Εκεί μας είπαν ότι έχουν μια καλή παραλλαγή σε μια όμορφη πόλη κοντά στο Νόβι Σαντ. Ήρθαμε, κοιτάξαμε το διαμέρισμα, την πόλη, την κεντρική πλατεία, τον Καθεδρικό Ναό, το γυμνάσιο… Μας άρεσε και αποφασίσαμε να ζήσουμε εδώ. Τα παιδιά πήγαν στο osmoljetka, η σύζυγος τους φρόντισε και έμαθε σερβικά, και έχω δεσμεύσεις στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία με τη χορωδία και την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Theodor Curentzis, και αργότερα σε γαλλικές πόλεις, με τη χορωδία La tempo, την ορχήστρα ακορντεόν Le pom και τον μαέστρο Vincent dimestro. Έχει μερικά ακόμη έργα που τον περιμένουν, αλλά όπως λέει, το πιο σημαντικό είναι να τραγουδήσει στη Μονή Karlovac του Vavedenje κοντά στον πατέρα Κλεοπάτρα με τη χορωδία που διευθύνει το Κοσσυφοπέδιο. Επειδή ενδιαφέρεται πολύ για το τραγούδι του Κάρλοβατς. Είναι μια παράδοση με την οποία πρέπει να ζεις. Σχεδιάζει πολυάριθμες συναυλίες, αλλά και μαθήματα φωνητικής τεχνικής στο Κάρλοβτσι και το Νόβι Σαντ, οπότε ψάχνει για χώρο.

Αποφασίσαμε να μείνουμε στο καρουσέλ. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολλά που τους συνδέουν με τη Ρωσία σε όλη την ιστορία και νομίζω ότι έχουμε πολλές ομοιότητες. Στην πρώτη θέση Ορθοδοξία και χαρακτήρα, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές. Όπως στη γλώσσα. Νόμιζα ότι θα μάθω εύκολα Σερβικά επειδή είναι παρόμοια με ρωσική, αλλά έκανα λάθος. Βρήκαμε την οικογένειά μας στη Σερβία ανάμεσα στους ανθρώπους εδώ-ο Βίκτορ θα χαμογελάσει.

Και οι δύο ήταν ευχαριστημένοι με τον Karlovci, καθώς πολλοί ήρθαν στη βοήθειά τους όταν ήρθαν. Αυτός ο Ειρηνικός και πνευματικός τόπος τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας, τα μοναστήρια της Φρούσκα Γκόρα έχουν επίσης αφήσει μια ισχυρή εντύπωση σε αυτά, και η φύση λέγεται ότι είναι ανεπανάληπτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP