Αλμπίνο σαλιγκάρια δεν είναι αφελής για να κρατήσει στο σπίτι Ένα “γιγαντιαίο” κατοικίδιο ζώο σοβαρή απειλή για την υγεία

Το θέμα γύρω από τα γιγαντιαία σαλιγκάρια αλμπίνο τέθηκε επειδή η αστυνομία κατέσχεσε 18 από αυτά τα είδη από μια γυναίκα Subotica που είναι ύποπτη για τη διατήρηση και απελευθέρωση ενός λιονταριού, Kiki, ο οποίος πέθανε στο ζωολογικό κήπο Palic αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα σαλιγκάρια στεγάζονται στον ζωολογικό κήπο του Palić και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δημοφιλή για τη διατήρηση όχι μόνο ως κατοικίδια ζώα, αλλά και ως πηγή εισοδήματος.

Αυτό το είδος σαλιγκαριού αποτελεί σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία, τη γεωργία και το οικοσύστημα γενικότερα, γι ‘ αυτό συνιστάται να μην τα αγγίζετε επειδή υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία.

Είναι επίσης σημαντικά παράσιτα-μπορούν να καταπιούν τουλάχιστον 500 είδη φυτών και ακόμη και να τρώνε διακοσμητικά καλούπια από τοίχους.

Αυτά τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια “επιτέθηκαν” στην πόλη Coral Gables (Φλόριντα) το 2013. τον Ιούνιο βγήκαν από τα κελύφη τους στην πόλη Miramar, η οποία οδήγησε σε μια ζώνη καραντίνας σε μέρος των κομητειών Broward και Miami-Dade.

Η καραντίνα δεν σήμαινε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να μείνουν στο σπίτι τους – σήμαινε ότι οι κάτοικοι δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σαλιγκάρια ή φυτά, χώμα και απόβλητα αυλής χωρίς άδεια.

“Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι αναπαράγονται πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο Ron Magill του ζωολογικού κήπου του Μαϊάμι στο nbc6.

“Νομίζω ότι τα σαλιγκάρια ήρθαν σε αυτή τη χώρα τη δεκαετία του 1930, στη συνέχεια τη δεκαετία του 1960. “

Υποτίθεται ότι το γιγαντιαίο αφρικανικό σαλιγκάρι έφτασε στη Σερβία με λαθρεμπόριο και η περαιτέρω αναπαραγωγή δεν ήταν δύσκολη, καθώς γεννά έως και 2.000 αυγά ετησίως.

Ποιος είναι ο κίνδυνος για τους ανθρώπους;

Αυτά τα σαλιγκάρια φέρουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονικό σκουλήκι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα. Η κατάσταση οδηγεί σε διόγκωση των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Η μηνιγγίτιδα είναι μια φλεγμονή των μηνιγγιών, των προστατευτικών μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, οι οποίες είναι γενικά γνωστές ως μεμβράνες του εγκεφάλου. Η μηνιγγίτιδα μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή επειδή η φλεγμονή είναι κοντά στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως έκτακτη ανάγκη στην ιατρική.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα κεφαλαλγίας μηνιγγίτιδας και δυσκαμψίας του αυχένα σχετίζονται με πυρετό, σύγχυση ή αλλοιωμένη συνείδηση, έμετο και αδυναμία ανοχής φωτός (φωτοφοβία) ή δυνατούς ήχους (φωνοφοβία).

Τα παιδιά συχνά εμφανίζουν μόνο μη ειδικά συμπτώματα, όπως ευερεθιστότητα ή υπνηλία. Εάν υπάρχει εξάνθημα, μπορεί να υποδηλώνει μια συγκεκριμένη αιτία μηνιγγίτιδας.για παράδειγμα, η μηνιγγίτιδα που προκαλείται από μηνιγγιτιδοκοκκικά βακτήρια μπορεί να συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP