Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνονται σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο Goldman Sachs

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ δεν θα μειωθούν σύντομα παρά τα επίπεδα ρεκόρ αδυναμίας αγορών, προειδοποίησε η εταιρεία επενδύσεων Goldman Sachs.

Οι μέσες τιμές θα αυξηθούν κατά 1,8% ετησίως το 2023 και στη συνέχεια άλλα 3,5% μέχρι το τέλος του 2024. υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει απροσδόκητη οικονομική αναταραχή, λέει η τράπεζα στην πρόβλεψη, αναφέρει η πύλη επενδυτών.

“Η οικονομική προσιτότητα για τον αυξητικό αγοραστή είναι χειρότερη από ό, τι ήταν στο αποκορύφωμά του το 2006. πριν από τη συντριβή”, έγραψε η ομάδα με επικεφαλής τον επικεφαλής πιστωτικό στρατηγικό της Goldman, lofty Karoui, στο ερευνητικό τους σημείωμα.

“Ελλείψει αρνητικών σοκ στην ευρύτερη οικονομία που είτε θα αυξήσουν την πλεονάζουσα προσφορά κατοικιών στην αγορά είτε θα ενισχύσουν την ανεργία, εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν με αργό ρυθμό”, πρόσθεσαν.

Παρά το γεγονός ότι τα διαμερίσματα ήταν ακόμη λιγότερο προσιτές από ό, τι ήταν πριν από την οικονομική κρίση του 2008. κατά το έτος, η ομάδα του Καρούι περίμενε μια περιορισμένη προσφορά και ότι πολλοί δανειολήπτες θα “κλειδωθούν” σε χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων για να αυξήσουν τις τιμές ακόμη υψηλότερα.

Η πτώση των επιπέδων απογραφής έχει συμπιέσει την αγορά ακινήτων τα τελευταία χρόνια, με τις ΗΠΑ να λείπουν μεταξύ 1,5 και 5,5 εκατομμυρίων κατοικιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Ένωσης μεσιτών ακινήτων (NAR) και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο δείκτης NAR, ο οποίος παρακολουθεί την οικονομική προσιτότητα των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε επιθετικά τα επιτόκια από τον Μάρτιο του 2022. σε μια προσπάθεια να σπάσει ο πληθωρισμός, και αυτό το κόστος δανεισμού, με τη μέση υποθήκη σταθερού επιτοκίου 30 ετών να αυξάνεται από 3,8% σε 7,6% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον Freddie Mac.

Οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες σπιτιού αποφάσισαν να τηρήσουν τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά που έχουν κλειδώσει τα τελευταία 15 χρόνια, με μόνο το ένα τοις εκατό των Αμερικανών να πωλούν τα σπίτια τους το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Goldman Sachs σημείωσε ότι ένα από τα οφέλη της τρέχουσας πίεσης στην αγορά κατοικιών είναι ότι δεν θα συμβεί ξανά το 2008, όταν οι τιμές των ακινήτων μειώθηκαν κατά περίπου 20% από την κορυφή τους μετά την οικονομική κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP