Ο φόρος κληρονομιάς δεν χρειάζεται να καταβληθεί εδώ ποιος απαλλάσσεται από αυτήν την εισφορά

Ο φόρος κληρονομιάς και δωρεάς, σύμφωνα με το νόμο για τους φόρους ιδιοκτησίας, δεν καταβάλλεται από τον κληρονόμο της πρώτης κληρονομικής τάξης, όπως ο σύζυγος, δημοσιεύθηκε στο δελτίο του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση για τον προσδιορισμό του φόρου κληρονομιάς και δωρεάς, δηλαδή του φόρου μεταβίβασης απόλυτων δικαιωμάτων, βάσει εγγράφου που συντάσσεται, πιστοποιείται ή επιβεβαιώνεται από συμβολαιογράφο, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, δηλαδή τελική απόφαση συμβολαιογράφου.

Ο φόρος κληρονομιάς και δωρεάς καθορίζεται από την απόφαση της φορολογικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τη λήψη φορολογικών δηλώσεων και καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης της απόφασης.

Ως εκ τούτου, ο σύζυγος δικαιούται απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς και δώρο στην κληρονομιά, ανεξάρτητα από το αν πραγματοποιείται βάσει του νόμου ή βάσει κληροδοτήματος.

Ο φόρος κληρονομιάς και δωρεάς καθορίζεται με απόφαση της φορολογικής υπηρεσίας, επομένως το δικαίωμα φοροαπαλλαγής όταν πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις καθορίζεται με απόφαση της αρμόδιας φορολογικής υπηρεσίας, εξηγήθηκε στο ενημερωτικό δελτίο.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν και πώς πρέπει να διαιρέσετε το ακίνητο, Ρωτήστε έναν δικηγόρο. Ορισμένα από αυτά προσφέρουν επίσης δωρεάν συμβουλές και μπορείτε να λάβετε περισσότερα δεδομένα αναζητώντας προσεκτικά στο Διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP