Μέρη της Κροατίας και της Σλοβενίας είναι ήδη καλυμμένα με χιόνι όταν θα πέσει κοντά μας

Η ανακοινωθείσα αλλαγή του καιρού έφτασε σήμερα στην Κροατία και ο ηλιόλουστος καιρός αντικαταστάθηκε από σύννεφα, βροχή και άνεμο.

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι θα μπορούσε να χιονίσει στα ψηλότερα βουνά σήμερα.

Αυτό συνέβη στο Platko, δηλαδή στην κορυφή του Radeševo, δείχνει το βίντεο από την κάμερα.

Το Κρατικό Υδρομετεωρολογικό Ινστιτούτο ανακοινώνει για αύριο μερικώς, στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές και κυρίως ηλιόλουστες. Μέχρι το πρωί μπορεί να υπάρχει ακόμα κάποια βροχή στο νότο, και το πρωί μπορεί να υπάρχει ομίχλη στο εσωτερικό.

Στην Αδριατική προς το τέλος της ημέρας θα υπάρξει αύξηση της θολερότητας. Ο άνεμος στην ξηρά είναι γενικά αδύναμος, στην Αδριατική τη νύχτα και το πρωί μια ισχυρή καταιγίδα με καταιγίδες, στη συνέχεια σε μια σταδιακή αποδυνάμωση.

Χαμηλότερη θερμοκρασία πρωινού αέρα από 2 έως 7, στην Αδριατική από 11 έως 16. Υψηλότερη ημερήσια κυρίως από 10 έως 15, στην Αδριατική από 17 έως 22 °C.

Χιόνι έπεσε και σήμερα στη Σλοβενία, όπου κατέγραψε ένα Credarica που βρίσκεται στα 2.541 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Θυμηθείτε, το πέρασμα του ψυχρού μετώπου στην περιοχή του Σπλιτ ήταν αρκετά ταραχώδες. Αν και η βροχόπτωση εξακολουθεί να υφίσταται, από τις 16,30 έως τις 17 ώρες, 30 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στο ανάχωμα του κάστρου. Η έντονη βροχή έπληξε την περιοχή του αλατιού και οι αναγνώστες εκεί αναφέρουν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καταρρακτώδεις πλημμύρες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP