Το Ισραήλ απελευθερώνει νερό στη Γάζα επιβεβαίωσε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Ρωσία

Το Ισραήλ έχει αρχίσει να παραδίδει περιορισμένες ποσότητες νερού στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Ρωσία Αμπντέλ Χαφίζ Νοφάλ.

“Υπάρχουν πληροφορίες ότι σήμερα άρχισαν να απελευθερώνουν λίγο νερό”, δήλωσε ο πρέσβης στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Υπενθύμισε ότι το Ισραήλ διέκοψε το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα στη Γάζα τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης.

“Αρνήθηκαν ακόμη και να δεχτούν βοήθεια από την Αίγυπτο, τα Ιορδανικά αεροπλάνα, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, το Κατάρ, την Αίγυπτο. Και μέχρι σήμερα, τα σημεία ελέγχου είναι ακόμα κλειστά εκεί”, πρόσθεσε.

Οι παλαιστινιακές αρχές κάλεσαν τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους, δήλωσε ο Νοφάλ, σημειώνοντας ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε ήδη ανακοινώσει την παύση των εχθροπραξιών για την παροχή βοήθειας, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και οι δύο πλευρές απελευθέρωσαν τους απαχθέντες πολίτες.

“Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να σταματήσουμε τον πόλεμο και να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να ζήσουν κανονικά, να απελευθερώσουν τους πολίτες που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς και το Ισραήλ”, είπε.

Πρόσθεσε ότι οι ταυτότητες των πέντε δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

“Πάνω από 3.000 πολίτες σκοτώθηκαν, περίπου 11.000 τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχουν ακόμη ακριβή στοιχεία για τους δημοσιογράφους, αλλά λέμε πέντε. Δεν είναι ακόμη σαφές από ποια χώρα προέρχονται”, σημείωσε ο διπλωμάτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP