Η βοήθεια προς τους αγρότες για την αγορά μηχανημάτων στο bač ανοίγει μέχρι τις 23. Οκτωβρίου

Για τους σκοπούς αυτούς έχουν παρασχεθεί πέντε εκατομμύρια δηνάρια και το μέγιστο χρηματικό ποσό που διατίθεται δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 120.000. Ο διαγωνισμός αφορά την αγορά εξοπλισμού για το άρμεγμα, την ψύξη και την αποθήκευση γάλακτος στο αγρόκτημα, για μηχανήματα και εξοπλισμό για την παρασκευή ζωοτροφών, στη συνέχεια για τη σίτιση και τη σίτιση ζώων, το χειρισμό και τη μεταφορά στερεών, ημι-υγρών και υγρών κοπριάς, για εξοπλισμό για σταθερούς φράχτες και εξωτερικούς φράκτες για βοσκότοπους, δηλ.λιβάδια.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα ταμεία μπορούν επίσης να χρηματοδοτήσουν μηχανήματα για: πρωτογενή καλλιέργεια γης, πρόσθετη επεξεργασία ή λίπανση γης, προστασία φυτών, συγκομιδή ή απομάκρυνση καλλιεργειών, ερπυστριοφόρο μεταφορέα καθώς και ανέγερση (προμήθεια) συρμάτινων περιφράξεων γύρω από πολυετείς φυτεύσεις. Είναι επίσης δυνατή η αγορά εξοπλισμού και συσκευών για σπορά, φύτευση και σάπια φύλλα (με αλουμινόχαρτο), συσκευές για υδροπονικά συστήματα παραγωγής κατά την παραγωγή σε προστατευόμενη περιοχή, στη συνέχεια εξοπλισμός για κλάδεμα, σύνθλιψη, κοπή και απομάκρυνση υπολειμμάτων μετά το κλάδεμα ειδών φρούτων.

Οι γεωργοί μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για την προμήθεια εξοπλισμού εξαερισμού και εξοπλισμού εξαναγκασμένου εξαερισμού στον τομέα των φρούτων, των λουλουδιών, των σταφυλιών, των λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των μανιταριών), των μηχανημάτων φύτευσης και του εξοπλισμού άρδευσης για καλλιέργειες, της προμήθειας εξοπλισμού πτηνοτροφίας για την παραγωγή καταναλωτικών αυγών, της διαλογής, της συσκευασίας και της αποθήκευσης καταναλωτικών αυγών. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ανέγερση και τον εξοπλισμό θερμοκηπίων για την παραγωγή λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών και φυτωρίων, την ανέγερση, προμήθεια και εξοπλισμό συστημάτων προστασίας κατά των κτιρίων σε οπωρώνες και πολυετείς φυτεύσεις, καθώς και εξοπλισμό (μηχανήματα) για προστασία από τον παγετό και προμήθεια εξοπλισμού για μελισσοκομία.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την απαραίτητη βοήθεια κατά τη διάρκεια της αίτησης μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες του γραφείου γεωργίας στον αριθμό 021 6070 075, τοπικό 146 ή να έρθουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο 213 της Δημοτικής Διοίκησης του bač.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TOP